Buurtvereniging Heuvel Oost - Den Hout

Welkom bij Buurtvereniging Heuvel Oost
Geschiedenis
Verslagen
Overzicht activiteiten
Verslagen


Jeu des boules bij Piet van Leijsen op 17 juli 2019

Verslag van Kampioenschap Jeu des Boules Heuvel Oost op woensdag 17 juli 2019

Voor het eerst helaas zonder Annie maar als altijd werden we zeer welkom ontvangen door Piet van Leijsen aan de Houtse Heuvel 36.

In tegenstelling tot voorgaande jaren was het weer deze avond iets minder goed, maar gelukkig kwam Philip met een parasol waar de hele buurt droog koffie onder kon drinken! Nina scoorde de eerste punten van de avond met haar heerlijke gebak en toen de laatste buurtnieuwtjes waren uitgewisseld konden de wedstrijden beginnen.

Er werd gespeeld met 6 gemengde teams van elk 3 spelers/speelsters.

Toen het tegen 11 uur echt te donker werd om verder te spelen en bijna alle teams 4 wedstrijden hadden gespeeld werden de punt geteld. Het team van Nathalie van Zon, Frits Knipscheer en Jan Berende had als enige alle wedstrijden gewonnen en daarmee dus de terechte kampioen van dit jaar.

Er werd nog enkele uurtjes geëvalueerd en zoals gebruikelijk gingen de koelboxen een stuk lichter weer mee naar huis.


Verslag Buurtdag 7 oktober 2018

 Om 13.00 uur stonden al veel buurtbewoners te trappelen met hun fiets bij de kerk. Laura had een mooie fietsroute uitgezet en toen we in de Contreie een mooi plekje hadden gevonden, kwamen de worstenbroodjes tevoorschijn. Na het eerste gezellige samenzijn vertrokken we weer en strandden we bij de ambachtelijke bierbrouwerij Bourgognekruis gelegen op Galvanitas-fabrieklocatie aan het prachtige Wilhelminakanaal. We genoten van de oud-industriële uitstraling van het gebouw in combinatie met de frisse en overzichtelijke ruimte gecreëerd door de broers Willem en Paul Thuring. Nadat we een rondleiding hadden gehad met heel veel informatie was er natuurlijk genoeg tijd om de verschillende bieren te proeven. Na de proeverij vertrokken we weer met de fiets en belanden we bij Floralia. Daar was het Bunta beats wereldfeest in volle gang. De kinderen konden allerlei workshops volgen en de ouderen hadden ondanks alle vrolijke en swingende muziek volop kans om lekker bij te praten. Hierna vertrokken we terug naar Den Hout naar het Klosterke waar we tijdens de vergadering helaas afscheid hebben moeten van Laura als bestuurslid. Gelukkig hebben we Nina en Kirsten meteen kunnen installeren als nieuwe bestuursleden.  Daarna serveerde Philippe een heerlijke maaltijd en was het nog lang onrustig op de Heuvel……...


Verslag Buurtdag 1 oktober 2016

Voor het eerst sinds jaren was er geen buurt-dag maar een buurt-avond. Reden hiervoor waren oa. dat verschillende buurtgenoten wilden deelnemen of supporteren bij de singelloop in Breda die ook altijd op de eerste zondagmiddag van oktober plaatsvindt. Ook wilden we de buurt-kwis die we al jaren op de plank hadden liggen "als het slecht weer is" nu eindelijk toch een keer gaan spelen.

Verzamelt werd er rond 20 uur in het hart van de buurt in dorpshuis Den Brink en werd gestart met de jaarvergadering. Niet te lang besefte iedereen zo leek het want dat gaat te koste van de beschikbare tijd voor belangrijkere activiteiten later op de avond. Iedereen was gevraagd een mooie prijs mee te brengen wat resulteerde in een mooie verzameling "dingen die we best kunnen missen" op de prijzentafel. Rond 21 uur verraste onze eigen "buurt Linda de Mol" ons met de start van de buurtkwis en werd de zaal verdeelt in buur(t) vrouwen en buur(t)mannen. Al direct brandde een hevige strijd los om de punten en had de wedstrijdleiding moeite de rust en vrede te bewaren.

Vragen als noem zoveel mogelijk houtse namen, straten en Keesen zorgden voor een heftige strijd.

Uiteindelijk mochten de mannen van Linda onder protest van de vrouwen natuurlijk als eerste een trofee uitkiezen van de prijzentafel en wordt nog lang napraat aan de bar.


Verslag van het jeu des boules bij Piet en Annie van Leijsen op 28 juni 2016

Het was weer een zwoele zomeravond waarop we waren uitgenodigd door Piet en Annie voor ons jaarlijkse Heuvel-Oost jeu de boules kampioenschap. Na de kennismaking met de nieuwe eigenaren van het Klosterke Philippe en Kirsten en hun heerlijke appelflappen werden op de prachtige banen n 4 groepen samengesteld. Ondanks er veel lekker hapjes en drankjes door iedereen waren meegebracht, ging het jeu de boules toernooi toch vlot van start en na een zeer spannende strijd en vele rolmaatmomenten door Annie werd er uiteindelijk door onze onpartijdige scheidrechter Jan Berende bepaald dat er een top team had gewonnen. Edwin , Christ en Ingrid gingen uiteindelijk met de titel er van door. De evaluatie was natuurlijk weer lang en gezellig en de conclusie was dat dit toch echt een jaarlijks Heuvel-Oost-activiteit hoort te zijn.

Bedankt Piet en Annie en allen natuurlijk  tot een volgende keer.


Kinderbuurtdag zaterdag 5 september 2015

Het weer zat zaterdag 5 september helaas niet mee waardoor we wederom het slecht-weer-programma van stal moesten halen.

Met 10 kleinere en grotere kinderen en 4 ouders bezochten we de binnenspeeltuin van Bosbad Hoeven.  Bij aankomst hadden we de hal bijna voor ons zelf en daar werd direct goed gebruik van gemaakt. Van klimmen, springen en rennen krijg je natuurlijk dorst en honger dus was er ruim voldoende ranja en keuze voor frietjes of een pannenkoek als lunch. Met verse energie konden de kinderen er daarna weer enkele uurtjes tegenaan.

Uiteindelijk gingen we rond half 4 moe maar voldaan terug richting Den Hout.

Buurtavond woensdag 1 juli 2015

Op een zwoele zomeravond begin juli vond het eerste Heuvel-Oost- Jeu- des- Boules- Kampioenschap- voor- teams plaats op de mooie gelegen banen van Piet en Annie van Leijsen.

Na een lange aanloop met koffie en bijkletsen werden 2 dames- en 2 heren-teams samengesteld. Al snel waren de teams verwikkeld in een spannende strijd en moest er regelmatig gemeten worden om te bepalen wie de punten bij mocht schrijven.

In de finale stonden de beide herenteams tegenover elkaar en wist het team van Piet, Gerard, Jan en Jan het beste het hoofd koel te houden en daarmee het kampioenschap binnen te halen. De evaluatie liep gezellig lang door mede door het lekkere weer en de gastvrijheid van Piet en Annie.


Volksspelen zondag 3 mei 2015

Op 3 mei werd in verband met de viering van de 70e jarige bevrijding op 5 mei door het Oranje Comité Den Hout Traditionele Volksspelen georganiseerd tussen teams uit de verschillende buurtschappen en straten van Den Hout.

Ook wij, bewoners van de Houtse Heuvel Oost waren hiervoor uitgenodigd en hoewel het lang onduidelijk was, wie er mee wilden doen startten we met een zeer sterk team. Dit team werd versterkt door een afvaardiging van Den Draaiboom in de personen van Rieneke en René Roovers.

We hebben sponzen gegooid en waren fanatiek in de kruiwagenrace. Hoewel het steeds meer begon te regenen mocht dat de pret tijdens het opblaasbare voetbalspel niet drukken. Het touwtrekken was erg leuk, maar konden we niet alle partijtjes winnen. Ondertussen werd er in de welbekende oranje partytent van de familie Bul hard gewerkt aan het kleiwerkstuk door Kees en Mientje. Onze inspanningen werden beloont en we werden trots op de tweede plaats !


Buurtdag zondag 5 oktober 2014

Zoals gebruikelijk verzamelen we bij de kerk met de fiets voor een tochtje van ongeveer een half uur naar een verrrassende plek. Wat aan de voorkant oogt als een ruime bungalow met schuur blijkt aan de achterkant een waar vogelparadijs. De eigenaar verzorgt hier een enorme verzameling vogels in allerlei kleuren en maten. Wat direct in het oog springt is een kolonie van ong. 80 flamingos die in de centrale kooi druk bezig is een maaltijd te verzamelen in de grote vijver. Enthousiast vertelt de eigenaar bij de vele kooien over de eigenschappen van de verschillende vogelsoorten. Dagelijks is hij van 7 tot 11 uur 's ochtends bezig om alle vogels te voeren. Vogelvoer gaat niet per zak maar per pallet. Sommige buurtgenoten houden extra afstand van de kooien als de eigenaar vertelt dat ze lang niet allemaal ongevaarlijk zijn. Na de koffie met worstebrood en koek worden we in kleine groepjes nog verrast op een stukje tropisch regenwoud met planten en vogels. Een stuk wijzer over alle eet- en paringsgewoontes van de honderden vogelsoorten vertrekken we na ruim 2 uur weer richting ons vertrouwde stukje Houtse Heuvel.

 


Kinderbuurtdag zaterdag 30 augustus 2014

Verslag volgt 


Buurtavond woensdag 2 juli 2014

Verslag niet beschikbaar


Buurtdag zondag 6 oktober 2013

Verslag niet beschikbaar


Kinderbuurtdag zaterdag 24 augustus 2013

 

Om 11 uur is het al gezellig druk aan de kerk. 12 kinderen en bijna net zo veel ouders vertrekken via een tussenstop op vrachelen naar Loon op Zand. Daar heeft de familie van Laura Berende een stuk bos waar de kinderen “los gelaten” kunnen worden.  Al direkt naar aankomst is het een drukte van belang. Er wordt een grote hut gebouwd, het bos wordt verkend en er wordt een mooie plek uitgezocht voor de lunch. De knakworsten gaan er goed in en de kinderen kunnen er weer een paar uur tegen met zagen, klimmen en een beetje voetballen tussen de bomen door. Ook wordt het bos nog door een groepje ontdaan van zwerfvuil. Het regent soms een kleinbeetje maar onder de bladeren en zeker in de grote hut zit iedereen droog. Tegen half 4 wordt het meeste van de spullen weer ingeladen voor de terugreis naar Den Hout. Alleen het frame van de hut blijft achter als stille getuige van een leuk dagje in het bos voor jong en oud. ’s Avonds is er nog even paniek als blijkt dat verschillende kinderen als souvenier een teek mee naar huis hebben genomen. Na wat geprul met een pincet zijn deze echter weer snel verwijderd en kunnen we terugkijken om een geslaagde kinderbuurtdag.


Buurtdag zondag 7 oktober 2012

Om 12.30 uur zijn we op deze wat winderige dag met de fiets vertrokken met als bestemming Geertruidenberg. Jan had een prachtige route bedacht door de Oosterhoutse polders. Na een half uurtje fietsen zijn we gestopt voor een pauze met het traditionele worstenbroodje met koffie of thee en een pakje fris voor de kleinsten onder ons. Een prachtig plekje aan de Donge met als extra attractie 4 labradors/golden retrievers die een lesje apporteren kregen aangeboden van hun baasjes. Na een half uurtje zijn we onze weg vervolgd naar de Markt in Geertruidenberg waar we werden opgewacht door twee gidsen. De groep werd gesplitst en op deskundige wijze rondgeleid door de oudste stad van Nederland. Het stadhuis werd bezocht, over diverse panden aan de Markt werd het een en ander vertel, het oude mannen huis, de stadswallen en het arsenaal. Het hoog(s)te punt was de beklimming van de Geertruidskerk vanwaar we een prachtig uitzicht hadden naar Tilburg, Oosterhout en zelfs de Pagode van de Efteling was goed te zien. Rond half 5 hebben we afscheid genomen van Geertruidenberg en zijn we via de traditionele weg terug naar Den Hout gefietst. Aangekomen in Den Brink werd er een drankje genuttigd waarna al snel een Chinees buffet werd bezorgd. Een heerlijke maaltijd waar zichtbaar van werd genoten. Na al dit lekkers was het tijd voor de jaarvergadering. Zie notulen. Daarna nog een kopje koffie en de laatste nieuwtjes uitgewisseld met de buurtjes en voor we het in de gaten hadden was het al weer 20.00 uur. Tijd om af te sluiten.


 

Het Heerlijk avondje in 2007

VAn buurtvereniging Heuvel-Oost

 

Beste leden van Buurtvereniging Heuvel-Oost,

Eigenlijk weet niemand waarom het zo is gelopen.
Druk, druk, druk, met andere zaken; het is er zomaar ingeslopen.

"Jongens, hé hallo, we moeten ook nog iets met Heuvel-Oost!!"
Riepen ze regelmatig tegen elkaar. Maar het bleef daarbij, voor u slechts een schrale troost.

Geen tochtje op de fiets, geen gezellig samenzijn en geen lekker buffet.
De buurtactiviteit is dit jaar wel erg op een zijspoor gezet.

En toen er eindelijk tijd en aandacht voor was,
Kwam dat weer bij anderen niet te pas.

Ook de groeiende kinderschaar aan Heuvel-Oost,
Wordt zonder uitje naar het volgend jaar doorgeloodst.

Met het schaamrood tot diep in de nek,
Generen zij zich, voor zo'n organisatiegebrek.

Sint nam dit waar, schudde het oude hoofd en heeft toen maar voor ieders wat extra meegebracht.
Deze Goedheilige, heeft dus wel aan jullie gedacht.

Als compensatie voor het grote gemis,
Want hij weet als geen ander, geen buurtdag is het ergste wat er is.

Voor het bestuur hoopt hij dat dit voldoende is, om het leed te verzachten.
Anders staat hen bij de volgende bestuursverkiezing heel wat te wachten.

Sint hoopt dat jullie blij zijn met de cadeaus en ze ook zullen gebruiken,
Lopen jullie wel het risico, dat morgen heel de buurt hetzelfde zal ruiken.

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten

Welkom bij Buurtvereniging Heuvel OostGeschiedenisVerslagenOverzicht activiteiten